Centre of Expertise on the use

Focus op...


Expovet

Kom je naar Expovet op 20 of 21 oktober? Wil je een vrijkaart voor een gratis toegang? Neem dan deel aan de AMCRA-enquête en we zien u binnenkort op Expovet te Flanders Expo!

6 septembre, 2018

Neem dan deel aan de AMCRA-enquête en we zien u binnenkort op Expovet te Flanders Expo!

Debat Expovet

AMCRA vanaf nu partner van EPRUMA, European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals

5 november, 2018

AMCRA nam deel aan het debat over antibioticagebruik bij hond en kat op Expovet tijdens het weekend van 28 en 29 oktober.

Expovet

AMCRA vanaf nu partner van EPRUMA, European Platform for the Responsible Use of Medicines in Animals

6 septembre, 2018

AMCRA nodigt practici van kleine huisdieren uit om het debat te voeren rond hun bijdrage en hun rol in de strijd tegen AMR. Wat kunnen kleine-huisdieren-dierenartsen concreet doen? Hoe dienen eigenaars geïnformeerd te worden? Hoe kijken de klanten naar antibioticagebruik? Voelen dierenartsen (toegenomen) druk om “voor te schrijven”? Hoe schatten zij hun antibioticagebruik in? Gebruiken ze al richtlijnen i.v.m. een verantwoord voorschrijven van antibiotica?

Antibiotic Awareness Week

World Antibiotic Awareness Week 2018 van 12 tot 18 november

13 maart, 2017

De internationale gezondheidsorganisaties voor mens en dier, respectievelijk de WHO en OIE, de Food and Agriculture Organisation - FAO - en het Europees Centrum voor Preventie en Controle van ziekten - ECDC - plaatsen de antibioticaproblematiek hoog op de agenda. Bijzondere aandacht wordt geschonken tijdens de jaarlijkse ‘World Antibiotic Awareness Week’. Op de website van AMCRA vind u de link naar de belangrijkste initiatieven genomen door verschillende internationale organisaties.

Title