Kenniscentrum inzake antibioticagebruik en -resistentie bij dieren

Recent Nieuws

Recent Nieuws

  • by:
  • oktober 11, 2018
  • Category: Expovet

De rol van de kleine-huisdieren-dierenartsen in de strijd tegen antibioticaresistentie… volg het AMCRA debat op 20 oktober op Expovet!


AMCRA nodigt practici van kleine huisdieren uit om het debat te voeren rond hun bijdrage en hun rol in de strijd tegen AMR. Wat kunnen kleine-huisdieren-dierenartsen concreet doen? Hoe dienen eigenaars geïnformeerd te worden? Hoe kijken de klanten naar antibioticagebruik? Voelen dierenartsen (toegenomen) druk om “voor te schrijven”? Hoe schatten zij hun antibioticagebruik in? Gebruiken ze al richtlijnen i.v.m. een verantwoord voorschrijven van antibiotica?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het debat "Kleine-huisdieren-dierenartsen: is de strijd tegen AMR ook die van jullie?" Het debat vindt plaats op zaterdag 20 oktober in ‘het forum’ tussen 17u30 en 18u30.

AMCRA zal tijdens de beurs ook sensibilisatiemateriaal uitdelen op haar stand! Het gaat in het bijzonder over een flyer voor de eigenaar van dieren en over posters voor dierenartsen met richtlijnen over verantwoord gebruik van antibiotica bij gezelschapsdieren. Kom dus zeker een kijkje nemen!Amcra nederlands logo
Kenniscentrum inzake antibioticagebruik en resistentie bij dieren.

Recente adviezen

Benchmarking en bewaking van antibioticagebruik bij dieren – Deel 2 : Dierenartsen
Benchmarking en bewaking van antibioticagebruik bij dieren – Deel 1 : Veehouders