Hond en kat

  • by:
  • juni 13, 2016
  • Category: E-formularium

AMCRA lanceert mobiel formularium     


AMCRA vzw, het sectorbreed kenniscentrum dat via advies en sensibilisering de Belgische dierhouderij wil begeleiden naar een verminderd en meer duurzaam gebruik van antibiotica, lanceert zijn mobiel formularium.

Vele dierenartsen kennen ondertussen de AMCRA formularia. Het zijn de boekjes die nuttige informatie bevatten over de meest voorkomende indicaties bij varkens, pluimvee, rundvee, paarden en gezelschapsdieren en een overzicht bieden van de preventiemogelijkheden en aanbevolen antibioticatherapiekeuze indien preventie niet werkt. Deze formularia zijn nu in een digitale vorm gegoten! Zo zijn ze gemakkelijk overal consulteerbaar, ook mobiel via een smartphone of tablet. Deze vorm garandeert ook een steeds up-to-date inhoud. 

Voor de lancering van dit e-formularium werd de inhoud geactualiseerd (Tweede Editie, 2016) én zijn nu tevens links voorzien naar de vergunde producten van de antibiotica opgenomen in de therapiekeuze. Bijkomend kan u op elk moment de bijsluiter raadplegen van het door u gekozen antibioticum. 

Het mobiel formularium wordt bovendien helemaal gratis ter beschikking gesteld. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de steun verkregen van BAPCOC en de extra financiële steun die pharma.be, de sectorvereniging voor de diergeneesmiddelenindustrie, aan AMCRA geeft. Toegang tot het online formularium is heel eenvoudig: je gaat naar www.e-formularium.be, registreert je online en van zodra je account geactiveerd is kan je volop gebruik maken van dit zeer toegankelijk formularium. Je kan ook via het downloaden van een app een snelle toegang installeren op je smartphone. 

Kortom, een echte toegevoegde waarde voor de dagelijkse praktijk. Ga snel een kijkje nemen! De AMCRA formularia, vanaf nu altijd en overal beschikbaar.