Hond en kat

  • by:
  • februari 8, 2021
  • Category: EU-JAMRAI

Jongste generaties worden gesensibiliseerd over verantwoord antibioticumgebruik


De ‘European Joint Action on Antimicrobial Resistance and Healthcare-Associated Infections’ (EU-JAMRAI) ontwikkelde een didactisch kaartspel onder de vorm van een digitale applicatie, genaamd Micro-Combat game App, om de jeugd op een speelse manier vertrouwd te maken met verantwoord gebruik van antibiotica.

Nieuwe materie in het curriculum van scholen introduceren, is een complexe zaak. Daarom besloot EU-JAMRAI om een digitaal kaartspel te ontwikkelen onder de vorm van een applicatie. Zo is de tool niet alleen aantrekkelijk voor scholieren, maar kan het ook makkelijk worden ingezet door leerkrachten tijdens de lesuren, om informatie rond antibioticaresistentie te verspreiden en om het bewustzijn en gedrag te veranderen bij de jongste generaties!

De ‘Micro-Combat App’ is een coöperatief spel ontwikkeld voor kinderen vanaf 10 jaar oud, dat ongeveer 15 minuten duurt en onder andere in het klaslokaal kan gebruikt worden. Het brengt de speler in contact met de soorten pathogenen waaraan mensen worden blootgesteld, het spel kaart aan hoe we de verspreiding van infectieuze ziekten kunnen voorkomen, hoe preventie vele malen efficiënter is dan opeenvolgende behandelingen en wat antibioticumresistentie is.

Het spel is beschikbaar in 18 verschillende talen sinds januari 2021! Bovendien kunnen mensen wereldwijd met elkaar spelen.

Social Media: @EUjamrai
HashtagS: #MicroCombatApp #AMR #KeepAntibioticsWorking

EU-JAMRAI Communication Office Contact: aemps.jamrai@aemps.es