Hond en kat

  • by:
  • september 30, 2021
  • Category: Formularium hond en kat

Poster voor richtlijnen antibioticumgebruik bij hond en kat: nieuwe editie!


Bent u praktijkdierenarts voor honden en katten en beschikt u nog niet over een poster met richtlijnen voor verantwoord antibioticumgebruik bij hond en kat? Vraag dan nu de hernieuwde editie aan via het info@amcra.be adres!

In de A1 poster wordt uitvoerig beschreven wanneer antibiotica geïndiceerd zijn, welke niet-antibacteriële therapieën gebruikt kunnen worden, en worden preventieve maatregelen opgesomd voor de meest voorkomende bacteriële aandoeningen van de huid, het oor, het ademhalings-, spijsverterings- en urogenitaalstelsel en enkele algemene aandoeningen (sepsis, antibacteriële profylaxis, MRSA/MRSP). Verder wordt er aandacht geschonken aan welke de meest voorkomende oorzakelijke ziekteverwekkers zijn en hoe een diagnose kan gesteld worden.

De posters die nu van de pers rollen, werden inhoudelijk aangepast aan het e-formularium (https://formularium.amcra.be/), de digitale versie van de richtlijnen, en zijn conform de meest recente richtlijnen van de ‘International Society for Companion Animals Infectious Diseases’, die richtlijnen beschrijven voor urineweg- en luchtweginfecties.

Bent u geïnteresseerd in de postervorm van het formularium? Stuur dan een e-mail naar info@amcra.be en geef ons uw adresgegevens door. Wij bezorgen u kosteloos een exemplaar.