Recent Nieuws

Recent Nieuws

  • by:
  • juni 25, 2024
  • Category: Landbouwbeurs Libramont

De landbouwbeurs van Libramont 2024: ook AMCRA is van de partij!


De beurs van Libramont vindt plaats van 26 tot 29 juli 2024. Dit bekende evenement in Wallonië is de grootste openluchtbeurs in Europa. Het trekt 700 exposanten en bijna 200.000 bezoekers. Voor AMCRA is dit evenement een gelegenheid om de belangrijkste spelers in de veehouderijsector te ontmoeten en om bezoekers bewust te maken van het probleem van antibioticaresistentie. AMCRA heeft een stand in Hal 1 in de "One Health" sectie.

De beurs van Libramont 2024 legt bijzondere nadruk op duurzame en milieuvriendelijke praktijken, als antwoord op de huidige uitdagingen voor de land- en bosbouwsector. De thema's van dit jaar zijn onder andere het verantwoord beheer van natuurlijke hulpbronnen, technologische innovatie voor een efficiëntere en natuurvriendelijkere landbouw en de ontwikkeling van korte circuits en biologische productiemethoden.

De beurs is ook een platform voor het samenbrengen van bedrijven en organisaties in de sector, van productie tot consumptie. Gedurende de hele beurs worden conferenties, themarondleidingen en praktijkdemonstraties georganiseerd, zodat deelnemers de kans krijgen om te leren over de nieuwste trends en technieken.

Voor AMCRA is dit evenement een gelegenheid om de belangrijkste spelers in de veehouderijsector te ontmoeten en om bezoekers bewust te maken van het probleem van antibioticaresistentie.

Recente ontwikkelingen op de beurs zijn onder andere het Biosourced Energy Village en de oprichting van een "One Health" cluster. De pôle ‘Santé Animale’, die Sciensano, FAVV, FOD en AMCRA samenbrengt, zal dit jaar worden gecombineerd met de pôle ‘Santé végétale’ om een cluster te creëren die de onderlinge verbanden tussen mens, dier en milieu weerspiegelt.

Kom en ontmoet ons in Hal 1, vlakbij de wedstrijdringen, om van gedachten te wisselen, adviezen en technische oplossingen te delen.