Recent Nieuws

Recent Nieuws

  • by:
  • februari 22, 2024
  • Category: Sensibilisatiecampagne

Sensibilisatie voor goed gebruik van antibiotica: bestel hier het materiaal voor uw wachtzaal!


Op 18 november bij de start van de internationale ‘Antibiotic Awareness Week’ hebben de FOD Volksgezondheid, AMCRA en de federale en regionale gezondheidsautoriteiten een grote sensibiliseringscampagne gelanceerd over de risico’s van antimicrobiële resistentie. Het doel van de campagne is het correct gebruik van antibiotica bij huisdieren te bevorderen en hun eigenaars uit te nodigen om er met hun dierenarts over te praten.

Ook vorig jaar werd de sensibilisatiecampagne gerealiseerd met als doelgroep kleine huisdiereneigenaren en dierenartsen. Dit jaar wordt er een extra doelgroep toegevoegd, namelijk de eigenaren en de dierenartsen van paarden. Daarom werden specifieke boodschappen, posters en brochures ontwikkeld met aandachtspunten bij het gebruik van antibiotica bij paarden.

Als dierenarts staat u centraal in deze campagne en voor het welslagen ervan is uw steun onmisbaar. Hoe u mee het verschil maakt? Door te praten met de eigenaars van de dieren die u behandelt, en door het communicatiemateriaal (affiches, brochures) een opvallende plek te geven in uw wachtkamer of praktijkruimte.

U kan het materiaal gratis bestellen via onderstaande knop. Het materiaal wordt gestuurd naar de plaats van uw voorkeur. Alvast bedankt voor uw hulp.