Kenniscentrum inzake antibioticagebruik en -resistentie bij dieren

Recent Nieuws

Recent Nieuws

  • by:
  • september 12, 2019
  • Category: Expovet

AMCRA opleiding voor praktijkdierenartsen: “Antibiotica baat het niet, dan schaadt het wel: een blik vanuit Nederland op de gezelschapsdieren”


Expovet congres op 12 oktober – ICC Gent

Met Dr. Els M. Broens en Dr. Nonke Hopman van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht.

We zijn verheugd te kunnen meedelen dat tijdens de opleiding twee specialisten uit Nederland hun kennis en ervaringen zullen delen met het publiek.

Het doel van deze opleiding is de praktijkdierenarts meer kennis te doen vergaren over het probleem van antibioticaresistentie en hoe de richtlijnen m.b.t. verantwoord antibioticumgebruik bij gezelschapsdieren tot stand zijn gekomen. Er zal worden ingegaan op het begrip ‘antibiotic stewardship’. De zin en onzin van het doen van aanvullende (laboratorium)diagnostiek zal worden besproken. Vervolgens zal een groot deel van de tijd besteed worden aan interactieve opdrachten gericht op het eigen praktijkbeleid m.b.t. het voorschrijven van antibiotica, het vergelijken daarvan met de geldende richtlijnen en het onderling bediscussiëren van casuïstieken.

Deze opleiding is in aanvraag voor erkenning door de Orde der dierenartsen en zal goed zijn voor 4,5 erkende bijscholingspunten.

Tijdstip: zaterdag 12 oktober om 13u30

PlaatsExpovet, Gent ICC – Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent - Guislainzaal 2

Kom ons ook zeker bezoeken op de AMCRA stand – 1ste verdieping – standnummer 706