Kenniscentrum inzake antibioticagebruik en -resistentie bij dieren

Recent Nieuws

Recent Nieuws

  • by:
  • april 25, 2019
  • Category: Opendeurdag faculteit diergeneeskunde

Debat over antibioticagebruik en -resistentie tijdens de ‘Opendeurdagen van de Faculteit Diergeneeskunde’ op zaterdag 27 april 2019


Op 27 en 28 april 2019 houdt de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent opendeurdagen. Je kan er werkelijk alles gaan bezoeken: de operatiezalen, de onderzoeksruimten en de verblijfsruimten die gebruikt worden om grote en kleine huisdieren te behandelen en te verzorgen. Ook het ‘skelettenmuseum’, de snijzalen en de kliniek voor pluimvee en bijzondere diersoorten openen hun deuren. Zo’n opendeurweekend is een unieke gelegenheid voor iedereen die het reilen en zeilen van de dierenkliniek van dichterbij wil leren kennen!

Op zaterdagnamiddag 27 april om 14u30 vindt ook een debat plaats over antibioticagebruik en -resistentie. Vanuit het panel zullen interessante discussies op gang getrokken worden over het belang en de impact van antibioticagebruik bij dieren en mensen op het voorkomen antibioticaresistentie bij mens en dier, welke rol het milieu speelt in de verspreiding van antibioticaresistentie en welke taak er voor de wetenschap en de politiek is weggelegd om deze problematiek aan te pakken. Het debat zal gemodereerd worden door AMCRA!

Amcra nederlands logo
Kenniscentrum inzake antibioticagebruik en resistentie bij dieren.

Recente adviezen

Maatregelen richting een verantwoord antibioticagebruik bij reisduiven
Benchmarking en bewaking van antibioticagebruik bij dieren – Deel 2 : Dierenartsen